KRIVAJA DOO
dobar saradnik
dobar domacin


Dobar saradnik- dobar domaćin!O proizvodnoj grupi


ekonomija„Krivaja“ d.o.o. je privredno društvo sa fokusom na poljoprivrednu delatnost, pre svega na ratarstvo, odnosno uzgoj jednogodišnjih i višegodišnjih biljaka. Osnovani smo 1974. godine, a danas u saradnji sa više pravnih lica realizujemo svoje poslovanje u okviru Proizvodne grupe, zajedno sa privrednim društvima „Bačka„ d.o.o. i „Agroinvest Grain“ d.o.o. Trenutno brojimo 50 zaposlenih, koji su raspoređeni u 5 radnih jedinica.
Što se geografskog položaja tiče, poslujemo u Republici Srbiji, u Autonomnoj Pokrajini Vojvodini, na razuđenim teritorijama opštine Bačka Topola i gradova Sombor i Subotica, gde se nalaze naše obradive površine, farme i ostala imovina.Vlasnička struktura


ekonomijaJula 2012. godine na čelo Proizvodne grupe je postavljeno novo rukovodstvo koje je primenom doslednog programa i optimalizacijom troškova stabilizovalo ekonomsko stanje firme.
Pravna lica koja posluju u Proizvodnoj grupi su u vlasništvu inostranih investicionih kompanija iz Engleske i Švajcarske. Inostrane investicije su započete krajem 2008. godine, a u roku od 4 godine uloženi kapital je veći od 18.000.000 evra. Ulaganje se nastavlja i dalje prema potrebama i planovima. Vrednost kompanije danas iznosi oko 4 miliona eura, s tendencijom rasta.
Danas su naše osnovne vrednosti u poslovanju: UZAJAMNOST, EFIKASNOST, PROFITABILNOST, STVARANJE VREDNOSTI I ODGOVORNOST.


Delatnost


žetvaProizvodna grupa svoj prihod ostvaruje prvenstveno iz prodaje gajenih ratarskih proizvoda, kao i pružanjem usluga u oblasti poljoprivrede. Sa ostvarenom godišnjom vrednošću od blizu 5.000.000 evra sebe smatramo srednjim preduzećem. U aktuelnoj proizvodnoj godini ratarsku proizvodnju radimo na površini od blizu 2.400 hektara pod pšenicom, pivskim ječmom, suncokretom, kukuruzom, sojom i uljanom repicom. Već šestu proizvodnu godinu na svojim njivama primenjujemo tehnologiju precizne poljoprivredne proizvodnje, kao prvi u Srbiji- na šta smo posebno ponosni. 540 hektara održavamo pod zalivnim sistemom.
faoProizvodna grupa poseduje 5 skladišta, vertikalnih i horizontalnih, čiji je ukupan skladišni kapacitet 30.000 tona, a koristimo ga pretežno za skladištenje kukuruza. Nakon razvojnih investicija u 2015/2016.godini Proizvodna grupa je omogućila i sušenje ratarskih proizvoda u 3 skladišta.
Posedujemo mašinsku radionicu, servis, kvalitetnu i savremenu poljoprivrednu mehanizaciju, poljoprivredne radne mašine kao i vozila za prevoz robe, čime je u potpunosti obezbeđeno kontinuirano i ažurno poslovanje.
Proizvodna grupa je za 3,5 godine investirala blizu 2.500.000 EUR u nove radne mašine i tehnologije. U domenu razvoja tehnologije, izdvajamo projekte kao što su: „Iskorišćenje organskog đubriva“ i  „MIR - sistem upravljanja u poljoprivredi“.
U cilju usavršavanja, pravljenja ogleda i razmene iskustava ostvarujemo blisku saradnju sa Poljoprivrednim fakultetom Novosadskog univerziteta, kao i sa Institutom za istraživanje žitarica („Gabona Kutato“)  iz Segedina, čiji je cilj uvođenje i distribucija proizvoda iz njihovog asortimana na tržište Srbije.Društveno i ekološki odgovorno poslovanje


ekoSvakodnevno donosimo odgovorne poslovne odluke u skladu sa dugoročnom zaštitom poljoprivrednih proizvodnih zemljišta i zaštitom životne sredine uopšte. Stoga smo pokrenuli i nekoliko ekološko-poljoprivrednih projekta, od kojih je „Radosno prase“ aktivan već nekoliko godina, i promoviše tov svinja na otvorenom u skadu sa prirodom, i proizvodnju i upotrebu organskog đubriva; dok je projekat „Zaštitnici zemljišta“ u fazi izrade i baziran je na obradi zemlje u skadu sa svim raspoloživim metodama dugoročnog očuvanja obradivog zemljišta.Takođe, aktivni smo i u ekološkim inicijativama, kao što su sadnja drveća, čišćenje okoline i uopšteno briga o životnoj okolini.

zahvalniceKao društveno odgovorna kompanija, tokom proteklih godina smo donirali sredstva ustanovama i organizacijama kojima je ona zaista potrebna, podržavali smo organizacije koje se bave pre svega decom i socijalno ugroženim kategorijama. Raspisivali smo konkurs „Dečiji osmeh“, i toj ciljnoj grupi donirali značajna materijalna i finansijska sredstva. Uvek smo aktivno učestvovali u rešavanju vanrednih situacija i pomagali ugroženima. Tako smo svoje raspoložive kapacitete usmerili za pomoć ugroženima u poplavama 2014. godine, a usled snežnih nepogoda u 2013, 2014. i 2015. godini pomagali smo ljudstvom i mehanizacijom.
Osim toga, Proizvodna grupa aktivno učestvuje i u praktičnoj obuci mladih stručnjaka, ostvaruje blisku saradnju sa visokoškolskim i srednjoškolskim ustanovama u zemlji i inostranstvu. Svojim zaposlenima pružamo mogućnost stručnog obučavanja, osposobljavanja i usavršavanja. Svakodnevnim poslovnim odlukama nastojimo da očuvamo i nadalje izgrađujemo imidž dobrog saradnika i dobrog domaćina!